Ofrena als Defensors de la Terra, 30 d’abril 2020

Avui fa 380 anys que Santa Coloma de Farners deia prou als abusos de les tropes de Felip IV

El 30 d’abril de 1640 l’agutzil Mont-rodon preparava l’allotjament del terç de Leonardo de Moles i disparà a un farnesenc que va protestar, el poble es va revoltar i l’acorralà amb els seus homes a l’hostal d’en Masó, els revoltats prengueren foc a l’hostal i allí moriren cremats Mont-rodon i part dels seus homes, fou l’espurna que encengué la Revolta dels Segadors.

L’endemà arribaven 1000 homes armats a la vila responent a la crida de sometent, i el dia 2 de maig a la tarda atacaven el terç de Leonardo de Moles que es trobava a Riudarenes.

 

Per commemorar aquest fet, La Sega 1640 organitza una caminada entre les dues viles protagonistes d’aquests fets històrics, Santa Coloma i Riudarenes, i una ofrena floral als Defensors de la Terra a la Premsa de biga de Can Déu-siau.

 

Degut a la Covid-19 no podem commemorar els fets amb normalitat, però us animem a fer una vídeo-ofrena als Defensors de la Terra i als caiguts en la seva defensa. Agafeu una bandera de la revolta, una imatge impresa, una falç o alguna altra eina del camp… qualsevol cosa que tinguem a casa que tingui relació amb la Revolta dels Segadors i graveu-vos fent l’ofrena, també amb el que tinguem a casa (podem aprofitar les roses de Sant Jordi, un ram sec, herbes de la ratafia, un ram de paper o manualitats, un dibuix….), al vídeo veureu un exemple de la vídeo-ofrena. Pengeu-lo a partir d’avui a les xarxes (instagram, twitter, facebook) amb el hashtag #OfrenaAlsDefensorsDeLaTerra i etiquetant o mencionant @lasega1640 (amb un text si voleu). Que un virus no aturi l’homenatge als Defensors de la Terra!

Com deien els segadors:

Visca la terra!

Cliqueu al següent enllaç per veure un Exemple VideoOfrena

VideoOfrena