XV Revolta dels Segadors

 

XV Revolta dels Segadors

 

Dissabte 30 d’abril

 IV Caminada dels Segadors i presentació de la XV Revolta +info: IV Caminada dels Segadors

Dijous 12 de maig

19h Casa de la Paraula Inauguració de l’exposició l’Espurna de la Revolta.

Expo Revolta (2)

 

 

Divendres 13 de maig

19h Escenari, Plaça Farners Cóctels i ratafia a càrrec de Cua de Gall amb la Sobirana Cooperativa

21h Escenari, Plaça Farners Pregó de la festa a càrrec del MHP Quim Torra

1200_1520501136_Quim_Torra_foto_Adria_Costa_07032018-_ACR9850001

21.15h Plaça Farners Sopar popular de la Revolta dels Segadors (Menú: Fideuà, botifarra i pollastre a la brasa amb patates xips, postres, pa, vi aigua, gasosa, café i gotes). Preu: 15€ Places limitades Venda de tiquets a: Ferreteria Feliu, Bar Sport, Can Net i Can Tuyarro

Bon profit!!!!

22.30h Escenari, Plaça Farners Cantaires de Farners “Coro”

Cantaires

23h Plaça Farners Visita guiada teatralitzada a càrrec de Cristina Noguer, on explicarà els fets ocorreguts al poble tot indicant on va passar cada fet en punts del poble. Durant el trajecte hi haurà espectacles preparats a càrrec de les companyies Alma Cubrae i Arkanum Mundi.

Visita nocturna

 

 

 Dissabte 14 de maig

De 9 a 21h Plaça FarnersMercat d’artesansCampament Segadors i de TerciosServei de taverna ambientada, a càrrec de La Sega 1640.

10h Pels carrers del centre Passacarrers amb els gegants Amb la colla Gegantera de Santa Coloma de Farners i la Faràndula Colomenca.

Geganters

11h Escenari, Plaça Farners Espectacle infantil de titelles a càrrec de la companyia Micro Troupe, presentant l’espectacle: Barrabassades

1-micro-troupe-1

12h Carrers del centre i Pl. Farners Desfilada pels carrers del centre del poble de personatges del segle XVII, en finalitzar el recorregut hi haurà un espectacle on s’explicarà la indumentària que portava la gent en aquella època i tècniques de combat, a càrrec de les companyies Alma Cubrae i Arkanum Mundi.

terços 2017

13h Escenari, Plaça Farners Concert vermut amb Halldor Mar, cantautor conegut per presentar el programa Katalonski.

Halldor Mar

 

17h Plaça Farners Visita guiada teatralitzada a càrrec de Cristina Noguer, on explicarà els fets ocorreguts al poble tot indicant on va passar cada fet en punts del poble.

Cristina

18h Plaça Farners Recreació històrica “Caça de bruixes” de caire fantàstic on es reivindica els assassinats a homes i dones (sobretot dones) durant el segle XVII a càrrec de la Santa Inquisició. L’espectacle és a càrrec de les companyies Alma Cubrae i Arkanum Mundi.

Caça de bruixes

19h Escenari, Plaça Farners Concert de glosses improvisades a càrrec de l’Associació Cor de Carxofa, on deixaran que el públic pugui participar amb ells durant el concert. Amb els glossadors: Núria Casals, Francesc Ribera (Titot) i Àlex Pujol.

Glosses

20.30h Plaça Farners Recreació històrica “Temps de Revolta” on s’expliquen els fets ocorreguts al poble durant la Revolta fins arribar al 7 de juny, el famós Corpus de Sang. L’espectacle és a càrrec de les companyies Alma Cubrae i Arkanum Mundi.

Temps de Revolta

22h Escales de l’església Correfoc, simbolitza la crema de cases que va patir el poble durant la nit del 14 de maig del 1640. L’espectacle és a càrrec dels Diables d’en Pere Botero.

Correfoc

23h Escenari, Plaça Farners Concert amb el grup Randellaires. Ballarem a ritme de música cultural i tradicional

Randallaires

 

 

Diumenge 15 de maig

De 9 a 19 h Plaça Farners – Mercat d’artesans – Campament Segadors i de Tercios – Servei de taverna ambientada, a càrrec de La Sega 1640.

Campaments

11h Escenari, Plaça Farners Espectacle infantil amb Rikus, presentant el seu nou espectacle Cromàtics.

Rikus

12h Plaça Farners Recreació històrica “La captura d’en Serrallonga”. Recreació històrica de la captura… o no, del bandoler Serrallonga, Rei de les Guilleries, al mas de Ca l’Agustí de Castanyet, el dia 31 d’octubre de 1633. L’espectacle és a càrrec de les companyies Alma Cubrae i Arkanum Mundi.

Serrallonga

13h Plaça Farners Vermut amb la colla castellera Guillats de la Selva. Faran un assaig ober

Castellers conjunt 1917h Plaça Farners Exhibició d’esgrima històrica a càrrec d’Arkanum Mundi i Alma Cubrae

 - Arkanum Mundi

 18h Plaça Farners Recreació històrica “El combat de Riudarenes”. Recreació històrica de l’enfrontament entre els “tercios” allotjats a Mallorquines i Riudarenes contra els revoltats de la Selva el dia 2 de maig de 1640. L’espectacle és a càrrec de les companyies Alma Cubrae, Arkanum Mundi, Trabucaires d’en Serrallonga i Trabucaires de Cassà de la Selva.

Combat de Riudarenes

19h Plaça Farners Trabucada final / Fi de festa Els Trabucaires de Cassà de la Selva i els Trabucaires d’en Serrallonga faran la galejada final de la festa com a cloenda.

L’organització adverteix a les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran, els infants i els animals, que adoptin mesures de precaució en els actes en els quals hi participin els trabucaire

 

Diumenge 22 de maig

10.30h Casa de la Paraula Jornada: Història i Divulgació amb els històriadors especialistes Antoni Simon i Xavier Solà i l’editor Rafael Català i Dalmau

22m 2

19h Auditori municipal Concert amb l’Orquestra Barroca Catalana. Concert de música clàssica on interpretaran Cants d’amor i esperança (Händel, Purcell, Caldara i d’Astorga). Places limitades, reserva a l’enllaç

Orquestra Barroca catalana

L’organització es reseva el dret de modificar la programació.

Fotografia portada i cartell: Salvador Atance