“Desperteu-vos catalans adormits”

 

Desperteu-vos catalans adormits, no sepulteu la vostra honra, vostras lleys y la llibertat de vostra pàtria estimada en la negra obscuritat de una perpètua deplorable esclavitud”.

Aquest fragment és part del “Despertador de Catalunya”, un fulletó imprès i repartit arreu del Principat al 1713, convidant a resistir en la defensa de les llibertats de Catalunya, i que la renuncia a aquesta lluita esdevindria morir com a nació.

A un mes de la Diada del Tricentenari, a un mes d’una altra jornada històrica, aquestes paraules del final de la Guerra de Successió tenen, actualment, el mateix valor que fa 300 anys.

Viurem lliures o morirem”. Parlem, preguntem, debatem sobre: com serà la Catalunya independent?, serem a la U.E?, i les pensions?, i el deute?….

Preguntem-nos què passarà si no assolim la independència. L’Estat Espanyol està duent a terme un projecte centralitzador, envaint competencies de la Generalitat i passant-se per l’arc de triomf l’Estatut que el TC va retallar, una llei Wert que maltracta la nostra llengua… relegar la Generalitat a menys del que ja va dir Mariano Rajoy: “..está para hacer carreteras y poco más..”, un espoli fiscal encara més sever…. No ens espera altra cosa que un nou decret de nova planta (de fet, l’anterior no ha estat mai derogat), no ens espera altra cosa que la fi de la nació catalana, o assolim la independència o condemnem la nostra nació a “la negra obscuritat de una perpètua deplorable esclavitud”.

Què podem fer, 300 anys desprès, per lluitar per les nostres llibertats, com ho van fer els nostres avantpassats?

Mantenir-nos ferms en la nostra determinació, volem votar, volem decidir el nostre futur.

Sortir al carrer, cap agressió a la nostra llengua, cultura i Nació a de quedar sense resposta, resposta pacífica, no hem de caure en provocacions.

Disposats a fer actes d’insubmissió. Soraya Sàenz de Sta. Maria va dir que “el gobierno utilizarà todos sus medios para impedir la consulta”, nosaltres estem disposats a utilitzar tots els mitjans per realitzar-la.

Assistir massivament als actes del proper 11 de setembre. Altre cop, serem el centre d’atenció de tots els mitjans, hem de demostrar al món i als nostres polítics que no fem marxa enrere, que Catalunya vol viure en llibertat! Anirem a Barcelona, farem una altra Via Catalana!, ara forma de V baixa, perquè volem votar, i si volem, votarem! Perquè és així, només depèn de la nostra voluntat el nostre futur, ferms amb la nostre decisió viurem lliures!!!! Acabem amb una frase d’una altra “V”, del món de la ficció (V for Vendetta) : “El poble no hauria de témer als seus governants, els governants haurien de témer al poble “. És a les nostres mans, nosaltres decidim!