Manifest Diada Nacional de Catalunya 2022

Manifest 11S2022

11s2022 f

Avui no ens trobem per celebrar cap derrota, avui ens trobem per recordar que fa 308 anys ens van prendre la llibertat per la força de les armes, i per tant tenim el dret i el deure de recuperar-la.

Fa cinc anys l’estat va voler privar-nos del nostre dret a decidir de la mateixa manera que ens va prendre la llibertat l’any 1714, aquesta vegada, però, la força de les armes no aconseguia superar la desobediència de prop de tres milions de catalans que van posar els seus cossos per defensar les urnes pacíficament.

Fa cinc anys i encara no s’ha fet cap passa per fer efectiu el mandat de l’u d’octubre, i malgrat que s’ha ampliat la presència independentista al Parlament, aquest sembla que ha oblidat el seu deure amb el poble i ha tornat a l’autonomisme que fa cinc anys vam decidir deixar enrere.

No hi ha formules màgiques per arribar a la independència, ni “taules de diàleg” que amb l’única força de condicionar uns pressupostos ens permetin decidir el nostre futur. La “taula” només servirà per confirmar, altra vegada, que l’opressor no vol ni sentir a parlar d’autodeterminació.

Pactes de la vergonya, acords amb l’opressor, jocs olímpics espanyols… prou de rentar-li la cara a un “gobierno” que només ha cedit uns “indults enverinats” i que no ha aturat la seva repressió contra militants, rapers i manifestants, i massa sovint amb la complicitat del govern autonòmic.

Farts de batalles partidistes que ens fan passar vergonya i allunyen a la ciutadania de la política, l’única base que eixampleu es la de l’abstenció i la desmobilització,

Els darrers dies hem sentit declaracions contraries a les critiques de les entitats independentistes, ja hem oblidat el “President posi les urnes”? “el poble mana el govern obeeix”??. Les entitats independentistes sempre ens mobilitzarem per avançar cap a la independència, ni un pas enrere!

Voler la independència no és suficient per fer-la efectiva, cal voluntat, força, lluita i estratègia per arribar-hi.

No la farem ni amb excuses ni des de “Twitter”, ni desmobilitzant el poble, ni amb victimisme, ni amb baixades de pantalons.

L’estat ha utilitzat totes les eines al seu abast i tota la seva força des-informativa i repressiva per aturar l’independentisme. Sense escrúpols a l’hora de saltar-se els drets humans i utilitzant caríssimes tècniques d’espionatge. Tots els recursos emprats per anular el moviment no fan altra cosa que reafirmar que la independència és possible.

Octubre del 2017, mobilitzacions post-sentències, manifestacions de les Diades… el poble ha mostrat sobradament la seva força i ganes de lluita, ara manca l’estratègia i que no es perdi als despatxos el que s’ha guanyat als carrers i a les urnes, que la prudència no ens faci traïdors.

Bona Diada Nacional i, com deien els Segadors i Segadores:

Mori el mal govern!

Morin els traïdors!

Visca la Terra!!!!